Академик

ВЕЛИМИР ГРУЈИЧИЋ

 

Академик Велимир ГрујичићПрофесор Велимир Грујичић рођен је 5. маја 1940. године у селу Белица, општина Косовска Митровица, Србија. Године 1958. завршава алатничарски занат у Индустриjскоj школи “Шумадиjа” у Београду, а 1964, у Вишоj педагошкоj школи у Риjеци, завршава за наставника практичне наставе. Године 1978. уписуjе Педагошко-технички факултет у Чачку, где са оценом девет дипломира 1982. Као алатничар радио jе у београдским предузећима ”Давид Паjић”, ”Елип” и ”Телеоптик”. Од 1968. године радио је као наставник практичне наставе у Машинскоj школи ИМТ. Проналазаштвом се бави од 1971. године и до сада има више од двадесет регистрованих патената. 

Први Грујичићеви проналасци и патенти који су угледали светлост дана, а то су били практичне ствари за домаћинство, још увек оправдавају своју изворну употребну вредност и намену, производе се и у употреби су у скоро сваком домаћинству. 

Као резултат вишегодишњих истраживања на пољу стварања пушачких навика, последица конзумирања цигарета, као и тегоба које настају код одвикавања, настаје и један од много пута награђиваних патената професора Велимира Грујичића - ЕКО муштикла за одвикавање од пушења. 

Ekovel Step Correct подешавајући ортопедски улошци за корекцију стопала су патент за који је добио највише признања на домаћим и међународним смотрама проналазача. 

Године 1999. отвара ЕКОВЕЛ – Центар за корекциjу стопала, а 2004. – центар за одвикавање од пушења.

.......... 

Контакт:

Ел. пошта: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.