Академик 

ДРАГИША ВУЧКОВИЋ

Академик Драгиша Вучковић

Дипломирани инжењер електронике, Драгиша Вучковић, један је од наших најпознатијих електроничара у свету. Радио је у Алкателу, Сименсу, Конраду, Гинтеру и, за сада, свом народу је подарио 15 светских признатих патената и тридесетак интерних електронских решења. Сада се бави хуманом електроником у медицини, домаћинству и индустрији.

Драгиша Вучковић родио се у селу Пребрези, општина Блаце, 1946. године. После завршетка основне и средње школе у Крушевцу, отиснуо се на рад у иностранство. Стигао је, седамдесетих година, у Нинберг да ради и учи. Дипломирао је на Електротехничком факултету у Ерлангену, једном од најпризнатијих у свету.

Свој радни век провео је у великим светским компанијама као што су : Алкател, Сименс, Конрад, Гинтер и друге. Као стручњак високог реномеа и дипломирани инжењер електронике, био је руководећи стручњак за истраживање на пољу електронике.

У свом радном веку успео је да подари народу 15 светских признатих патената и око тридесет интерних електронских решења у фирмама у којима је радио. Због свог великог изумитељског, иноваторског и научног рада, 2007. године промовисан је у Академика.

Са супругом Слободанком живи у Дубљу, у Мачви. У Немачкој је имао самостално предузеће електронике ”Електронски центар”, који је пренео у Србију, по доласку у пензију и сада се бави хуманом електроником у медицини, домаћинству и индустрији.

Производња медицинског апарата ”Нерсти” против свих болова свакако је његов најомиљенији изум, који има све већу примену, како на клиникама тако и у домаћинствима.

Драгиша Вучковић носилац је многих домаћих и међународних признања.

.......

Контакт:

Ел. пошта: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.