Академик

ЗВОНИМИР ЈАНКОВИЋ

 

Академик Звонимир ЈанковићЗвонимир Ђ. Jанковић рођен jе 2. jула 1945. године у Слатини код Неготина. Након пензионисања наставио jе интензивно да се бави изумитељством у областима: ЗРАЧЕЊА И ЗАШТИТЕ, ХИДРОГЕОЛОГИJЕ, АРХЕОЛОГИJЕ И ЕКОЛОГИJЕ. Изумео jе и патентирао више врста уређаjа за проспекциjу нафте и гаса, воде, руда и минерала, загађивача животне средине, скривених предмета и експлозива и тиме jе верификовао Теслине идеjе изнете у ”ТЕЛЕГЕОДИНАМИЦИ”.

Завршио jе следеће школе: основну 1960. године у Брзоj Паланци код Кладова, Подофицирску школу везе,1963. године у Љубљани, Воjну академиjу КоВ смер телекомуникациjе 1968. године у Београду, Политичку школу JНА, 1973. године у Београду, Специjализациjу у области заштите информациjа, 1972. године у Београду и Командно штабну академиjу КоВ, 1982. године у Београду.

У бившоj JНА и цивилним структурама обављао jе више одговорних дужности: наставник ШЦВ Београд, до 1979, Начелник службе за заштиту телекомуникациjа у Извршном већу Републике Србиjе , до 1985, Начелник Центра за анализу информациjа ГШ JНА, до 1995. године, када jе пензионисан у чину пуковника.

Одликован jе са више одликовања, похваљиван и новчано награђен за постигнуте успехе у раду. За време службовања у JНА и цивилним структурама конструисао jе више врста мобилних телекомуникационих система.

Након пензионисања наставио jе интензивно да се бави изумитељством у областима: ЗРАЧЕЊА И ЗАШТИТЕ, ХИДРОГЕОЛОГИJЕ, АРХЕОЛОГИJЕ И ЕКОЛОГИJЕ. Изумео jе и патентирао више врста уређаjа за проспекциjу нафте и гаса, воде, руда и минерала, загађивача животне средине, скривених предмета и експлозива и тиме jе верификовао Теслине идеjе изнете у ”ТЕЛЕГЕОДИНАМИЦИ”.

Контакт:

Tel: +381 (0)65 3055 335

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.